A jelenleg kapható leghatékonyabb készítményeket használom, hogy minimálisra csökkentsem a tetoválással járó kellemetlenségeket, de egyénenként változó, hogy kinek milyen a fájdalomküszöbe, illetve a területek érzékenysége is különböző. Kisebb fájdalomra a tetoválás elején lehet számítani, utána mivel folyamatosan érzéstelenítek, a tetovált terület elzsibbad, a fájdalom enyhül, és inkább kellemetlen lesz, mint fájdalmas.
Szemöldök tetoválás előtt 2-3 héttel már ne festesd be a szemöldököd, hogy látszódjon a saját szőr színe mert az segít a helyes színválasztásban is, illetve kiszedned sem kell, mert úgy több lehetőségünk marad a legideálisabb forma kialakításához, ha berajzoltuk a szemöldököd a formába nem illeszkedő szálakat kiszedem én.
Igen, lehet csináltatni. Ilyenkor vényre kapható 400 mg Telviran készítmény szedése ajánlott tetoválás előtt és után 3 nappal.Aktív herpesz esetén természetesen nem végezhető el a tetoválás ,meg kell várni a teljes gyógyulást.
Kontaktlencse a tetoválás alatt nem, és utána is leghamarabb csak 24 órával viselhető ismét.
Igen, nyáron is lehet sminktetoválást készíttetni. Tetoválás után két hétig kerülni kell az intenzív UV sugárzást, és utána is fokozottan ügyelni kell a fényvédelemre! 50 spf fényvédővel kell a tetovált területet védeni!
Olyan sporttevékenységet folytatni, ami intenzív izzadással jár NEM végezhetsz, egészen addig, amíg a var le nem esik magától.
Kérlek ne tedd! Bizonyos fájdalomcsillapító gyógyszerek vérzékenyé tehetnek! Ne félj a legkorszerűbb érzéstelenítőket használom, nekem sem lenne jó úgy dolgozni, hogy Te közben mindent érzel.
Bőrünk ilyen jellegű elváltozásaira tilos rátetoválni, nehogy valamilyen káros folyamatot indítsunk el. Azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lehet elkészíteni a tetoválást. Hogy megoldható–e az attól függ a tetoválandó terület mely részén helyezkedik el az elváltozás.
Terhesség és szoptatás időszaka alatt, illetve menstruáció első 2 napján nem ajánlott tetováltatni. Ilyenkor sokkal érzékenyebbek vagyunk, illetve a hormonháztartás is megváltozik, ami pedig befolyásolja a végeredményt, sokkal kisebb eséllyel marad meg a pigment a bőrben.
A sminktetoválás az évek múltával 1-4 év alatt egyre halványodik. Egy jól elkészített sminktetoválás egyenletesen és fokozatosan kopik ki a bőrből, de a folyamatot befolyásolja a vendég bőrtípusa, a beütött szín összetétele és a szín mélysége. Ha sokat szoláriumozol és napozol, akkor a tetoválás gyorsabban fakul, a színe is módosulhat, ezért nagyon fontos az UV védelem. A kozmetikai tartós festések is felgyorsítják a tetoválás kopását.
A szemöldöktetoválás 2-3 óra, a szemhéj tetoválás 1,5- 2 óra, az ajaktetoválás 2,5- 3,5 óra hosszú folyamat, ezekkel az időtartamokkal tudsz kalkulálni.
Azt érdemes figyelembe venned, amikor időpontot kérsz, hogy a száj és szemtetoválás területe kicsit beduzzadhat, ami maximum 2-3 nap alatt el is múlik.